Сторінки

21.04.12

Відкриття Тернопільського центру комунікацій з лідером гурту "Тартак" Олександром Положинським


Сьогодні у нашому місті офіційно розпочав свою роботу Тернопільський Центр комунікацій. Хоча він активно працює уже понад місяць, але вперше приймав такого почесного та відомого гостя, як лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський.
З перших хвилин присутності в ТЦ «Атріум» Сашко  став улюбленцем, мабуть, усіх присутніх. За чашкою чаю він протягом години спілкувався із місцевими «акулами пера», прихильниками його творчості, блогерами, громадськими діячами, відповідав на ключові питання, та ділився роздумами про музику, літературу, політику, творчість.
Чи не перше питання, яке ще до зустрічі, було в усіх на устах – а що ж робить лідер гурту «Тартак» у Тернополі? Адже ні запланованих концертів, ні афішованих подій не передбачалося.
-       Хотілося б сказати, що я їхав на святкування століття тернопільського Пласту, – розповідає Сашко Положинський, – але не скажу, бо на цю подію мене до Тернополя не запросили. Насправді  ж я приїхав підтримати свого друга Валерія Чоботаря, який очолює західноукраїнську федерацію фрі-файту. Адже сьогодні відбувається міжнародний турнір з цього виду спорту “Битва за честь”.
Одразу ж співак перепросив присутніх за свій приглушений голос, який трішки «сів» після концерту у рідному Луцьку, де якраз перед приїздом до Тернополя «Тартак» мав найбільший сольний концерт.
-       Вчора на «сольнику» не все було добре, але це чисто технічні нюанси. Я себе на сцені не чув і тому співав голосніше. Ну от під кінець зовсім підірвав голос, – поділився співак.
Він запевняє, що наснага працювати творчо у ньому завжди присутня. І це, не зважаючи на те, що зовсім недавно гурт уже презентував новий альбом.
-       Ми працюємо, ми не зупиняємося.  Адже тем для написання пісень є багато і я пишу більше, ніж можна вмістити в репертуар «Тартака».
Бізнес бізнесом, але виявилося, що з Інтернету пісні скачує і сам Сашко Положинський. Щоправда, каже, що лише у тих випадках, коли не може купити ліцензійного диска. Тому і сам виконавець не проти, щоб його музику скачували.
-       Я проти того, щоб її хтось продавав, не враховуючи наших інтересів. Бо для мене цінніше, щоб творчість сприймали, ніж не слухали взагалі. А комерційні інтереси завжди були присутні, хоча вони у нас не на першому плані. І вже хай краще нашу музику скачують з інтернету і слухають, ніж не слухають взагалі.
Поділився Сашко Положинський і роздумами про політичну кар’єру. Він вважає, що боротьба за щось одне, маленьке (наприклад Андріївський узвіз у Києві) – це «стрілянина по горобцях», тому й треба змінювати щось велике.
-       От дивлюся на наших політиків і розумію, що одна частина з них здатна лише говорити, брехати і красти. Інша -  перебігає по партіях, щоб залишитися при владі. Я себе у жодній ролі не уявляю. Поки не маєш можливості згуртувати навколо себе реальну силу і певну кількість людей певної якості, доти пробувати іти в політику не доцільно. Для цього треба мінімум 300 спартанців. У мене такої кількості немає, тому я ще не йду в політику.
Що стосується відвідин Тернополя, то Сашко Положинський рахував, що за останній рік «Тартак» дав тут чотири сольні виступи. Тому єдине, на що тернополяни можуть скаржитися, то це на надмірну кількість концертів, жартував музикант.
Ось такою 21 квітня була зустріч із відомим виконавцем, світлим та позитивним гостем Тернополя – Сашком Положинським. А яскраві події у Тернопільському центрі комунікацій лише розпочинаються, тому на тернополян чекає ще безліч приємних емоцій та цікавих людей.


Більше фото із зустрічі з Олександром Положинським =>>> ТУТ
Мар’яна Зварич, “Погляд”, фото Лева Формаза

Немає коментарів:

Дописати коментар